Sajtóközlemény

Image-guided műtéti eljárás és tervező rendszer kifejlesztése traumás arcsérülések személyre szabott kezelése érdekében

Piacorientált kutatás-fejlesztés indult meg a KREATÍV-FOGKLINIKA Kft.-nél „Image-guided műtéti eljárás és tervező rendszer kifejlesztése traumás arcsérülések személyre szabott kezelése érdekében” címmel. A KREATÍV-FOGKLINIKA Kft. 465.521.725 forint hazai forrásból finanszírozott vissza nem térítendő támogatást nyert a „VÁLLALATOK K+F+I TEVÉKENYSÉGÉNEK TÁMOGATÁSA" című KFI_16 pályázati kiíráson. A projekt a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap finanszírozásával valósul meg.

A KREATIV-FOGKLINIKA több mint egy évtizede, világszínvonalú szolgáltatást biztosít páciensei számára, mind felszereltsége, mind magasan képzett munkatársai szaktudása és tapasztalata alapján, aminek köszönhetően Európa élvonalába tartozik. Klinikánk 2015-ben elnyerte az 1. helyet Európában az IMTJ Medical Travel Awards versenyében, amely nagy presztízst ad intézményünknek. Az általános, konzerváló fogászati kezeléseken túlmenően, fogszakorvos, és szájsebész munkatársaink szaktudása, műtéti beavatkozást igénylő kezeléseket tesz lehetővé, úgy mint: az implantológia, csontpótlás, arcüreg emelés, parodontális műtétek, mikroszkóppal végzett gyökérkezelés, lézeres kezelés.

A jelen pályázat célkitűzése olyan image-guided műtéti eljárás és tervező rendszer kialakítása, amely segítségével lehetőség nyílik okklúzálisan megfelelő állcsont-rekonstrukcióra úgy, hogy intraoperatívan valós idejű digitális kontroll áll rendelkezésre az anatómiailag és funkcionális megfelelő helyzet ellenőrzésére, illetve a csontos elemek mozgásának/mozgatásának követésére. A projekt megvalósítása során az alábbi eredményeket és feladatokat kívánjuk megvalósítani:
1. Állcsont-rekonstrukciós műtéti eljárások és műtéti eszközök kutatása, hatásvizsgálata: az image-guided műtéti eljárásokkal kapcsolatos jelenlegi helyzet, nehézségek és problémák feltárása.
2. Image-guided műtéti eljárás kifejlesztése és annak adaptálása különböző műtéttípusokra vonatkozóan: az általános műtéttervezési lépések mellett az egyes speciális műtéttípusok (preprotetikai, orthognath és processus alveolaris sebészet) illetve rekonstrukciós eljárások során szükség van az eljárás adaptálására.
3. Személyre szabott műtéti eszközök kifejlesztése és vizualizációja 3D augmented reality technológia révén.
4. Egyedi, betegsepcifikus, diagnosztikai és csontrekonstrukciós szoftveres eljárás kifejlesztése, tesztelése. A projekt által kidolgozandó eljárás jelentősen javíthatja a fogászati, szájsebészeti beavatkozások és terápiás eljárások színvonalát, az alkalmazott gyógymód sikerességét. Olyan, korábban még nem alkalmazott műtéti technológia, illetve technika állhat az orvosok és a betegek rendelkezésére, amely Európában és hazánkban is egyedülálló lesz.

A projekt azonosítószáma: KFI_16-1-2017-0004
Támogatás intenzitása: 56,74%
Bővebb információk elérhetők a honlapon: www.kreativdentalclinic.eu

Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és
Innovációs Alap
 

Contact

+1 360 545 6622
Request callback
Send message International contacts

Before After Gallery

Before After Gallery

Sajtószoba: Újságok & TV

Sajtószoba: Újságok & TV

Új Széchenyi Terv

Vállalati folyamat menedzsment eszköz beszerzése a Kreatív-Fogklinika Kft számára az Új Széchenyi Terv keretében.

Tovább

Sajtóközlemény

Image-guided műtéti eljárás és tervező rendszer kifejlesztése traumás arcsérülések személyre szabott kezelése érdekében.

Tovább

Záró Sajtóközlemény

Image-guided műtéti eljárás és tervező rendszer kifejlesztése traumás arcsérülések személyre szabott kezelése érdekében.

Tovább

GY.I.K.

FAQs article
Read more

Vendégkönyv

Guestbook article
Read more

360° Panoramic View

panoramic view