Kombinált fogpótlás

A kombinált fogpótlás 2 részből áll:
- a hídpótlás a fix, rögzített rész (további információk erről található még a „fém-kerámia korona és híd" menüpontnál)
- kivehető, részleges (mű)fogsor, protézis (további információk erről található még a „fogsor (kivehető fogpótlás)" menüpontnál)

Az ún. kombinált munka (a rögzített és a kivehető fogpótlás kombinációja) sok esetben az egyetlen járható út, amennyiben a páciens nem rendelkezik elegendő foggal, hogy hídpótlást készíthessünk a teljes állcsontjára és/vagy implantátumot helyezzünk be (pl. a csont hiánya vagy a kedvezőtlen végeredmény miatt nem lehetséges). Elkészítése sok időt vesz igénybe és bonyolult fogtechnikai munkának számít, de sokkal esztétikusabb és tökéletesebb megoldást jelent a híd + kapcsos, részleges fogsorhoz képest.
A meglévő fogakra hidat készítünk, amelyhez egy fémlemezre készített részleges fogsort gyártunk. Ezt a fogsort egy vagy két oldalon (függően az illeszkedési helytől) speciális, ún. csúsztató köti össze a híddal, pontosabban illeszkedik a hídhoz.

 

Combination Work


Mivel a rögzített rész stabil, nem mozgatható, a kivehető részt (fogsor) stabilizálja, a helyén tartja. Ez a stabilitás alapvetően tehát a precíziós csúsztató(k)nak köszönhető ami összefogja a két különböző fogpótlást, így biztosítva tökéletes harapást és külső megjelenést egyaránt.
Előnyei a hídpótlással szemben: egyszerű megjelenés, alacsonyabb ár, alacsony valószínűség arra, hogy további problémák adódjanak

Hátrányai a körhíddal szemben: csökkentett stabilitás, csak részben rögzített fogpótlás
A normál, kapcsos fogsorral szemben a hátránya, hogy egy kicsit drágább, azonban minden egyéb a kombinált munka előnyét mutatja (pl.: a kapcsolódó fogat/koronát nem lazítja ki a folyamatos használat során ill. sokkal esztétikusabb).

 

Combination Work


Újabban az optimális megoldás az MK1 rendszer a kombinált fogpótlásban. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy nem csavarmenetes a csúsztató (így nem kopik), hanem egy rejtett zár található a híd vége(i) és a (fémlemezes) fogsor vége(i) között, ami egy kis speciális kulccsal nyitható.
Így a kivehető rész gyakorlatilag tökéletes esztétikailag, és a stabilitásából sem veszít.
Fémlemezre készül a (mű)fogsor, ezért kisebb méretű, mint a hagyományos kivehető (műanyag, akril) fogsorok ill. csak részleges, ezért sokkal kevésbé feltűnő. A híd pedig meglévő fogakra készül, így biztosítható, hogy a fogazat szépen, sorbarendezve köszönjön vissza a tükörből, valmint megosztva a harapás által kifejtett erőt, az egyenletesen oszlik szét a teljes fogtechnikai munkán, nem pedig csak a kivehető részre összpontosul.
Ez jelentősen meghosszabbítja a protetikai munka éllettartamát és segít megelőzni a csontsorvadást, a parodontózist.

Tekintse meg árlistánkat!

 

Contact

+1 360 545 6622
Request callback
Send message International contacts

Before After Gallery

Before After Gallery

Sajtószoba: Újságok & TV

Sajtószoba: Újságok & TV

Új Széchenyi Terv

Vállalati folyamat menedzsment eszköz beszerzése a Kreatív-Fogklinika Kft számára az Új Széchenyi Terv keretében.

Tovább

Sajtóközlemény

Image-guided műtéti eljárás és tervező rendszer kifejlesztése traumás arcsérülések személyre szabott kezelése érdekében.

Tovább

Záró Sajtóközlemény

Image-guided műtéti eljárás és tervező rendszer kifejlesztése traumás arcsérülések személyre szabott kezelése érdekében.

Tovább

GY.I.K.

FAQs article
Read more

Vendégkönyv

Guestbook article
Read more

360° Panoramic View

panoramic view