Gyökérkezelés

A gyökérkezelés (endodontia, fogbél kezelése) szükségessé válhat amennyiben a fog beidegzése ill. vérellátása gyulladás, szuvasodás, fogcsonk előkészítés közben vagy baleset következtében sérül ill. veszélybe kerül. Gyulladás léphet fel, ami a foggyökéren keresztül továbbterjedhet a környező állcsontokra. Ez akár egy ciszta kialakulásáshoz is vezethet.

A foggyökér kezelése általában 2 időpontot vesz igénybe és gyakorlott, precíz szakembert igényel. Ezért dolgozik nálunk egy (igény esetén kettő) kiváló specialista, endodontus, akinek a gyökérkezelés a szakterülete.

Az első alkalommal a foggyökérből eltávolítjuk a fogbelet (ez a gyökércsatornában található erek és idegek összessége), majd kitisztítjuk a gyökércsatornát (élő és elhalt fogak esetében is szükséges). Ezután a fogorvos előkészíti a fogat a gyökértöméshez, majd elhelyez benne egy ideiglenes, gyógyszeres tömést. A fogat néhány napig/hétig pihentetjük, gyógyul.

A következő alkalommal a fogorvos kontrollálja az eredményt, és amennyiben nem állapít meg rendellenességet, a gyulladás felszívódott, végleges töméssel zárja le a gyökércsatornát.


Miért válik szükségessé?

Amennyiben a gyökérkezelést nem hajtjuk végre, a gyulladás továbbterjedhet és végső soron foghúzáshoz vezethet. A gyökérkezelés tehát kísérlet a fog megmentésére. Ezt a fogat később koronával lehet és célszerű ellátni, hogy tökéletesen funkcionálhasson. Annak ellenére, hogy sok páciens inkább a foghúzást részesíti előnyben, minden esetben érdemes megtartani a fogat, ha az lehetséges.

Tekintse meg árlistánkat!

 

Contact

+1 360 545 6622
Request callback
Send message International contacts

Before After Gallery

Before After Gallery

Sajtószoba: Újságok & TV

Sajtószoba: Újságok & TV

Új Széchenyi Terv

Vállalati folyamat menedzsment eszköz beszerzése a Kreatív-Fogklinika Kft számára az Új Széchenyi Terv keretében.

Tovább

Sajtóközlemény

Image-guided műtéti eljárás és tervező rendszer kifejlesztése traumás arcsérülések személyre szabott kezelése érdekében.

Tovább

Záró Sajtóközlemény

Image-guided műtéti eljárás és tervező rendszer kifejlesztése traumás arcsérülések személyre szabott kezelése érdekében.

Tovább

GY.I.K.

FAQs article
Read more

Vendégkönyv

Guestbook article
Read more

360° Panoramic View

panoramic view