Fogászati implantátum

A fogászati implantátum egy ideális helyettesítője a természetes foggyökérnek (tehát egy mű-foggyökér) és egy erős tartópillérként funkcionál a szájban, ami egy koronát vagy hidat, esetleg egy kivehető fogsort rögzít. Az implantátumot a fogorvos az állcsontba helyezi, így annak abszolút szövetbarátnak kell lennie. A titánium erre alkalmas anyag, („kompatibilis" az emberi szervezettel) ezért az implantátumok (csavar) és az összetevők (felépítmény) is titániumból készülnek.

 

Pitt Easy és Nobel Biocare implantátumokat kínálunk, melyek elősegítik a természetes állapot rekonstruálását, mind külső megjelenésben, mind pedig funcionálisan.
Dr. Patonay Lajos főorvos, szájsebész-implantológus személyesen vizsgálja meg Önt, hogy alkalmasak-e az Ön állcsontjai arra, hogy implantátumot kaphasson ill. megfelelő megoldást jelent-e az ön esetében. Annak érdekében, hogy megállapíthassa az állcsontok megfelelő tulajdonságait (csontsűrűség, vastagság stb.) gyakran sor kerülhet egy fogászati CT felvétel elkészítésének szükségességére is. Ezt itt helyben elkészítjük és kiértékeljük, ami gyakorlatilag azonnali választ kínál arra, hogy lehetséges ill. célszerű megoldást jelent az implantátum behelyezése, avagy más megoldást szükséges találni. Amennyiben nem lehetséges az implantáció a csont hiánya miatt, elképzelhető, hogy egy csontpótló-anyag (Bio-Oss) behelyezése még megoldást jelenthet. Ezt a műtétet a klinikánkon szintén elvégezzük igény esetén.

Az implantátumus kezelés lépésenként:

• Implantátum behelyezése
• Gyógyulási idő (általában több hónap amíg a környező csontszövet körbenövi és terhelhetővé válik)
• Implantátum nyitás, gyógyulási csavar behelyezése
• Lenyomatvétel fogpótláshoz
• Korona/híd rögzítése vagy fogsor behelyezése

Általában 5-6 hónap gyógyulási időt javasolunk az implantátum behelyezése után, hogy a „csavar" becsontosodjon, vagyis a csont körbenője a műgyökeret, a szervezet befogadja az implantátumot.
A gyógyulási idő végeztével készíthetjük el a kívánt fogpótlást az implantátumra.

Miért pont implantátum?

A fogászati implantátumok elősegítik a teljes fogazat helyreállítását, megszüntetik a foghiányt. Rengeteg esetben korona ill. híd kerül rá, ami -rögzített pótlás révén- jobb életminőséget biztosít a páciens számára a kivehető fogpótlásokkal szemben. Ha bármilyen ételt megkíván, nyugodtan élvezheti és önfeledten mosolyoghat.
Amennyiben elvesztett egy fogat foghúzás, szuvasodás vagy egy baleset következtében, ez sajnos meglátszhat a mosolyán. A megmaradt fogak elvándorolhatnak a foghiány miatt ill. folyamatos erőknek lehetnek kitéve a helytelen harapás miatt. A legmegfelelőbb megoldás tehát a műgyökér, azaz a fogászati implantátum a fogpótlásra.

Tekintse meg árlistánkat!

 

Contact

Phone: + 36 (1) 22 201 99

Send message

International contacts READ MORE

Before After Gallery

Before After Gallery

Flight Package

  • Flight Ticket reimbursed
  • Free 1 night Hotel Stay
  • Free Consultation
  • Free OPG X-ray
  • Free Airport Transfers
Details of package

Press Room

Press Room

Új Széchenyi Terv

Vállalati folyamat menedzsment eszköz beszerzése a Kreatív-Fogklinika Kft számára az Új Széchenyi Terv keretében.

Tovább

FAQs

Typical questions about Dental Implants, Crown and Bridge Treatments, Dental Tourism
Read more

Accomodation

Find the offers from our partner hotels and apartments here.
Read more

Guest book

Look at what other patients had to say about our dental clinic and our dental treatments.
Read more

360° Panoramic View

panoramic view