GY.I.K. Kérdések és válaszok

Fájdalmas-e az implantáció?

Nem. Egy nagyon hatásos helyi érzéstelenítés következményeként Ön gyakorlatilag semmit sem érez a kezelés során. Egyes tévhitekkel ellentétben ez egy rutinműtét (gyakorlatilag majdnemhogy egy foghúzás ellentéte), amit gyakorta végzünk el a fogorvosi székben, általában egy órán belül. Némi fájdalom vagy duzzanat jelentkezhet a műtét után, de klinikánk ingyenesen biztosít a páciensei számára megfelelő antibiotikumot, fájdalomcsillapítót és nyugtató hatású krémet és egyéb hasznos kellékeket. (link az implanthoz)

Néhány fogam hiányzik. Mindegyik helyére kaphatok implantátumott?

Általában nem ez a megfelelő megoldás. Amennyiben a páciens állcsonja alkalmas fogászati implantátum befogadására, akkor sem biztos, hogy ez jelenti az ideális megoldást. Habár az implantátum egy mű(fog)gyökér, egy implantátum sok esetben (hídpótlás segítségével) több fogat is képes pótolni. Minden egyes páciens különböző kezelést igényel és fogászati állapota is eltérő, ezért különbözik a szükséges implantátumok száma.

Műfogsorom van. Lehet-e helyette implantátumot és rögzített fogpótlást kapnom?

Általában igen. Egy állcsontra legalább 8 implantátum szükséges (amennyiben teljesen fogatlan az állcsont), amire ún. körhidat tudunk készíteni (12 tagú rögzített fogpótlás). Minimum 6 fogra van szükség minden egyes „negyedben" (pl.: bal fent, jobb lent...) a megfelelő harapáshoz, rágáshoz. Amíg az implantátum gyógyul, hordható a régi fogsor. Ez persze csak akkor teljesül, ha a páciens állcsontja alkalmas az implantációra.

 

Contact

+1 360 545 6622
Request callback
Send message International contacts

Before After Gallery

Before After Gallery

Sajtószoba: Újságok & TV

Sajtószoba: Újságok & TV

Új Széchenyi Terv

Vállalati folyamat menedzsment eszköz beszerzése a Kreatív-Fogklinika Kft számára az Új Széchenyi Terv keretében.

Tovább

Sajtóközlemény

Image-guided műtéti eljárás és tervező rendszer kifejlesztése traumás arcsérülések személyre szabott kezelése érdekében.

Tovább

Záró Sajtóközlemény

Image-guided műtéti eljárás és tervező rendszer kifejlesztése traumás arcsérülések személyre szabott kezelése érdekében.

Tovább

GY.I.K.

FAQs article
Read more

Vendégkönyv

Guestbook article
Read more

360° Panoramic View

panoramic view