Mind

Implantátum | Hidak, koronák | Gyökérkezelés | Csontbeültetés | Fogsorok | Általános fogászati kezelés | Mind

Angol férfibetegnek panoráma röntgenfelvétel után a bal felső 4-es fog helyére implantátum behelyezéséről döntöttünk. Fogát 3 hónappal ezelőtt húzták, a hiány viszonylag friss. Az implantátum: Pitt easy V-TPS. 4*10 gyógyszercsomagot adtunk neki (Dalacin antibiotikum és Cataflam fájdalomcsillapító), illetve jégzselével láttuk el.


26 éves páciensünk azért keresett fel minket, mert 2 felső metszőfoga egy gyermekkori balesetben letört, kompozit töméssel van felépítve. Ez a megoldás esztétikailag nem megfelelő számára, és inkább koronákat szeretne. Panoráma röntgent készítettünk, kezelési tervet adtunk át. A tervet elfogadta. A két metszőfogat csiszolással cirkon koronához készítettük elő, precíziós lenyomatot vettünk.


Magyar páciens ínygyulladással érkezett hozzánk. Két hónapja kapott implantátumot a felső jobb 4-es fog helyére. A gyulladás a felső jobb 4-es és 3-as fogak között volt. Az implantátumot röntgenfelvétellel ellenőriztük és rendben találtuk. A gyulladás fertőtlenítése végett Betadinnel átmossuk a gyulladt részt, valószínűleg valamilyen kemény étellel sérthette fel az ínyt a páciens, mert a kóros elváltozást nem észleltünk.


Ír páciensünk a front területen korábban két fogát elvesztette, amit implantátummal pótoltunk 3 hónappal ezelőtt. A mai napon már a felépítményeket ragasztjuk be, illetve a fogpótlások védelmére harapásemelő sín készítését javasoltuk a páciensnek, aki egyetértett velünk, így a harapás emelő sínhez is vettünk lenyomatot. Mivel ennek elkészítése rövid időt vesz igénybe így belefér a páciens magyarországi tartózkodásába.


Magyar páciensünket három hete operálták Németországban bal alsó 8-as (bölcsesség) fogát távolították el, mert - a páciens beszámolója szerint - körülötte egy ciszta volt. Feldagadt arccal és éles, lüktető fájdalomra panaszkodva érkezett hozzánk. Hyperolos Betadinos átöblítést végeztünk, majd csontszilánkokat távolítunk el a sebből. Végül antibiotikummal láttuk el. Amennyiben minden csontszilánkot sikerült utólagosan eltávolítani a fájdalom igen rövid időn belül elmúlik, illetve a duzzanat is hamar lelapul.


Tartós foghiányt követően dán páciensünk implantátum segítségével kap új fogakat a felső jobb 4-es és 6-os fogak helyére. A sinus lifting után behelyeztük az implantátumokat, majd antibiotikumot és fájdalomcsillapítót (Dalacin -C és Cataflam tbl.) adtunk neki. A páciens ideiglenes fogpótlásra nem tartott igényt. A következő alkalommal - előre láthatólag 4 hónap múlva - a páciens megkaphatja új fogait.


31 éves férfi páciens napok óta egyre erősödő fogfájással érkezett. Emellett szabad szemmel látható elszíneződést fedezett fel az alsó fogsoron az első őrlő fogakon. A páciens diagnózisa helyes volt, valóban lyukas fogakkal álltunk szemben. A jobb és bal alsó 4-es fogába fotopolimerizációs tömést készítettünk, aminek előnye, hogy fényre azonnal megköt, nem kell 1-2 percet sem várni, illetve kitűnő esztétikai tulajdonságokkal bír.


Fiatal norvég páciens felső front fogaira (3-astól 3-asig) cirkon koronákat ragasztottuk. A fiatal úriember számára igen fontos volt az esztétikai szempont, ezért választotta a frontra a drágább, de esztétikusabb cirkóniumot, míg további foghiányait (alul-felül 4-estől 7-esig) fémkerámia koronákkal pótoltuk. Funkcionálisan és esztétikailag is jól sikerült a pótlás, a páciens elégedett.


Középkorú páciensünk a korábban behelyezett híd kerámia koronájának sérülése miatt tért vissza klinikánkra. A sérülés éjszaka keletkezett, ezért - a páciens alsó-felső körhídjának védelmére - éjszakára harapásemelő sín viselését javasoltuk neki. Mivel nem egy súlyos fogsor csikorgatóról lévén szó, ezért egy vékonyabb sín is elégséges. A sín elkészítéséhez alginátlenyomatot vettünk. A sín elkészítése 1-2 napot vesz igénybe.


Fiatal norvég férfi páciens hosszabb ideje rosszul aludt, fáradtan, fejfájással ébredt, a nyaka merev volt. Emellett rendszeresen gyulladt be az ínye, fájtak a rágóizmai, ami arra utalt, hogy egész éjszaka összeszorított foggal alszik. Ezt az is alátámasztotta, hogy fogain néhol kopás nyomait fedeztük fel. A férfinak átadtuk éjszakai harapásemelőt készítettünk, ami megakadályozza a fogak állandó szorítását és megóvja a fogakat a kopástól.


40 éves francia férfibeteg bal felső 2-es fogát gyökérkezeltük. A gyökércsatorna hosszát elektromos mérőműszerrel határoztuk meg. A gyökércsatorna gépi tágítást igényelt. A gyökércsatorna fertőtlenítését és szárítását követően a gyökértömést Sealapexből, a fedőtömést pedig Fuji IX cementtel készítettünk.


52 éves norvég hölgy vázpróbára érkezett. Felső fémkerámia pótlás fog készülni jobb felső 7-estől bal felső 7-esig. A fogszínt is meghatároztuk a beteggel egyeztetve. Mivel a fogak hiánya a teljes felső fogsorára kiterjed, ezért lehetősége volt az eredetitől némileg eltérő színt választani. A hölgy alsó fogsora is hiányos, így az alsó régióba két laterál hidat helyezünk majd el.


Középkorú férfi a fogsor bal felső részén 1 fog hiánnyal érkezett. A hiányzó fog helye még friss, alig sorvadt, ami jellemző lenne a hosszú ideje terhelésmentes ínyszakaszra. Az első kezelés alkalmával elvégeztük a lecsiszolást, lenyomatot vettünk, és ideiglenes koronát helyeztünk el. Jelen alkalommal vázpróbát tartottunk a fém-kerámiahíd munkához, illetve Futar-D-vel új harapás mintát vettünk. A próba jól sikerült, a magasság tökéletes.


63 éves nőbeteg felső jobb 3-as, 5-ös és 6-os fogának helyére implantátumot kér, mivel ezen fogai hosszabb ideje hiányoznak. Az idősödő hölgy sinus ürege láthatóan tágult, így az implantáció aljzataként szolgáló csontréteg túl vékony. Az implantáció előtt sinus liftinget hajtunk végre, hogy a csontozat stabil alapot adjon az implantátumoknak.


29 éves páciens napok óta tartó, nem elviselhetetlen, de zavaró fogfájásra panaszkodott. A felső jobb 3-as fogában mély szuvasodást találtunk, ahol az indirekt pulpasapkázás alkalmával Dycelal fertőtlenítőt használtunk, amit lefedünk Fuji II.LC-üvegionomer cementtel. Mivel a tömés ideiglenes, ezért a páciensnek 3 hét múlva vissza kell térnie, hogy megnézzük, kipusztultak-e a kórokozók avagy szükséges-e gyökérkezelést alkalmazni, mivel bekövetkezett a pulpa gyulladása.


Amerikai páciensünk néhány nappal korábban rossz állapotban lévő fogpótlásokkal érkezett hozzánk. Elvárása, hogy a már meglévő implantátumaira alsó-felső körhidat készítsünk. Első kezelése alkalmával az alsó állcsontban lévő fogakat készítettük elő, preparáltuk, megnyitottuk az implantátumokat és preciziós lenyomatot vettünk.
Ma a felső állcsonton a bal 3-as fogátkészítettük elő. A régióban lévő implantátumokat kinyitottuk és lenyomati fejet helyeztünk beléjük. Preciziós lenyomatot veszünk.
A körhidak elkészítését követően, a következő kezelés alkalmával a körhidakat az alsó és felső implantátumokra rögzítjük. A hidak végleges berögzítése után a páciens újra mosolyoghat.


Norvég férfi páciensünk visszatérő, esetenként hasogató fogfájásról számolt be. A diagnózis során megállapítottuk, hogy 32-es foga jelentősen szuvasodott és gyökérkezelésre van szüksége. A kezelés során a 32-es fog gyökércstornáját WDW GOLD berendezéssel feltátágítottuk és kitisztítottuk.. A gyökércsatorna átöblítése során Solumium-ot alkalmaztunk, majd gyógyszeres (calcipulp) ideiglenes tömést helyeztünk be. A páciens fájdalmai várhatóan néhány nap alatt fokozatosan enyhülnek és elmúlnak. Amennyiben minden rendben megy, 8 nap múlva cseréljük ki az ideiglenes gyökértömését véglegesre.


50 éves olasz hölgy páciensünknél a panoráma röntgen kimutatta, hogy a jobb felső 6-os és a bal felső 6-os fogainak (illetve maradványaik) eltávolítására és pótlására van szükség. Az eltávolított fogakat a terveknek megfelelően hídpótlással helyettesítjük. Első kezelése során előkészítettük a jobb és bal felső 5-ös és 7-es fogait, illetve eltávolítottuk a jobb és bal felső foggyökereket (radixokat). Vettünk lenyomatokat a fogtechnikai labornak és készítettünk ideiglenes koronákat. A fogtechnikai labor a végleges koronákat egy hét alatt elkészíti, ugyanakkor az olasz hölgy következő látogatása csak két hét múlva esedékes – így sikerült kedvezményes repülőjegyeket vásárolnia.


Fiatal – 23 éves – ír, női páciens már több fogászati beavatkozást követően érkezett hozzánk. A páciensnek felső állcsontjában 3 szépen beültetett implantátumot találtunk, ugyanakkor a felépítmények és a hölgy több saját foga lepusztult, lekopott állapotban volt. Az implantátumokra és saját fogakra aranykerámia és cirkon koronákat, hidakat, üvegszálas gyökércsapokat ragasztottunk. Utóbbi alkalmazásával sikerült megmenteni két, még jó állapotban lévő foggyökeret.
A páciens fogai arról tanúskodnak, hogy korábbi kezelései során ugyan gondosan ellátták az akutpanaszokat, de nem próbálták megoldani a problémák valószínű okát: az éjszakai fogcsikorgatást. Javaslatunkra a fiatal hölgy Nightguard-ot (éjszakai harapás emelőt) is kapott.


60 éves angol hölgy páciensünk számára – igen jó ütemben, egy hét alatt – elkészült a fogtechnikailaborban a felső fémkerámia körhíd, illetve gyökércsapok. A rögzítéshez, ragasztásához Fuji Plusz cementet használtunk. A harapási magasság rendben volt. A páciens éjszakai harapásemelőjéhez algináttal lenyomatot vettünk. A harapásemelőt 2 nap múlva veheti át. A pácienst továbbá szájhigiéniai tanácsokkal láttuk el – a szájüreg állapota alapján, szüksége volt rá.
A páciens nagyon elégedett volt a kezeléssel, és kitért a város szépségére, mivel volt alkalma megtekinteni Budapest nevezetességeit, amíg új fogaira várt.


Fiatal svájci férfi bal alsó fogsorában éles, lüktető fájdalomra panaszkodott. A problémát a súlyosan gyulladt 7-es fog okozta. 7-es fogát trepanáltuk, exstirpáltuk – azaz megnyitottuk a fogbelet és eltávolítottuk a gyulladt fogidegeket. A gyökér tágítást és tisztítást WDW Gold-dal végeztük el. A Sealapex gyökértöméssel és Fuji IX fogtöméssel láttuk el.


Amerikai nő páciensünk többszörös foghiánnyal és nem jelentősnek tűnő állcsontgerinc sorvadással érkezett. Annak érdekében, hogy 23, 24, 25, 26 fogainak helyére implantátumot helyezhessünk be, minimális arcüreg emelés (sinus-lift) végrehajtása szükséges.
Az arcüreg emelés sebészeti eljárás, amit általában helyi érzéstelenítésben végzünk. Betegünk esetében Bio-Oss, állati eredetű csontpótló anyagot használtunk. Mivel az arcüreg emelés nem volt jelentős, ezért a csontpótlást és az implantátum behelyezését egyetlen kezelés alkalmával végeztük el. A szövetek gyorsabb helyreállítását segítendő Bio-gide membránt is alkalmaztunk. A szintén állati eredetű kollagén membrán elősegíti a sebgyógyulást és jó hatással van a csont regenerációjára is.
A páciens varratait a jövő héten szedjük ki, majd 6 hónap „csontosodási” idő szükséges, hogy végül az új, porcelán fogai a helyükre kerülhessenek. A hölgy – az amerikaiaktól szokatlanul – az átmeneti időszakra nem kért ideiglenes fogpótlást.


32 éves norvég hölgy második terhességét követően jött el hozzánk, mivel a szüléseket követően a fogazata jelentősen megromlott. Összes felső fogát lepreparáltuk, a fogcsonkokról lenyomatokat vettünk és készítettünk ideiglenes hidat.
A páciens fémmentes kerámia koronát igényelt, ahol a korona váza is cirkónium-oxidból készül. Ebben az esetben a vázat 3 dimenziós számítógépes szkennelés, majd megmunkálás során készítjük el, ami precízebb és a végterméket tekintve is esztétikusabb eredménnyel jár. A laboratóriumi folyamat így időigényesebb és mind anyagát, illetve eljárását tekintve drágább a folyamat, de a norvég páciens sokat ad a megjelenésére. Végleges fogait 2 hét múlva rögzítjük.


60 éves angol férfi több problémával jelentkezett.
Egyrészt a 12., 44., 45., 48. fogát sebészi úton távolítottuk el. A fogak pótlására elkészítettük a kezelési tervet, de a pótlásra irányuló kezeléseket mostani látogatása során nem kívánja megkezdeni.
Másrészt a jobb felső és alsó quadránsban fogkő-eltávolításra volt szüksége. Az ultrahangos kezelést, depurálást követően az inytasakok mélyebb részeknél kürettálást is kellett végeznünk. Erre azért van szükség, mert az ultrahangos fogkő-eltávolással az ínytasak mélyebb részei nem érhetőek el. Ezeket a részeket megfelelő kézi műszerek segítségével lehet tisztítani és általában helyi érzéstelenítést igényelnek.
A kezelés végeztével a páciensünket szájhigiéniai tanácsadással láttuk el, amiért külön köszönetet mondott.


Középkorú, magyar, visszatérő férfi érzékeny, nyomásra könnyen vérző ínyre panaszkodott a 47. foga helyére több évvel ezelőtt beültetett fogászati implantátum környékén. A vizsgálat során implantátum körüli gyulladást, periimplantitist diagnosztizáltunk.
Az implantátum körüli gyulladás a mélyebb rétegekbe behatolt és már csontszövet pusztulást eredményezett. Az ilyen jellegű fertőzés oka általában bakteriális. A fogászati implantátum és a nyálkahártya között kialakult tasakban rendszeres és alapos száj és fogápolás hiányában a baktériumok könnyen megtelepednek, a fogkő lerakódik kitisztításuk nehézkes. Ha a fertőzés a csontszövetet is eléri, akkor az implantátumok meglazulhatnak,kezelés nélkül elvesztheti a páciens. Páciensünk implantátum körüli gyulladása igen előrehalladott volt, a szövetpusztulás már meggyengítette az implantátumot is, ezért eltávolítottuk azt. Megfelelő sebtoalett után újabb implantátum beültetést hajtottunk végre. A gyógyulási időszak után új koronát is kap.


Implantátum | Hidak, koronák | Gyökérkezelés | Csontbeültetés | Fogsorok | Általános fogászati kezelés | Mind

Contact

Phone: + 36 (1) 22 201 99

Send message

International contacts READ MORE

Before After Gallery

Before After Gallery

Flight Package

  • Flight Ticket reimbursed
  • Free 1 night Hotel Stay
  • Free Consultation
  • Free OPG X-ray
  • Free Airport Transfers
Details of package

Press Room

Press Room

Új Széchenyi Terv

Vállalati folyamat menedzsment eszköz beszerzése a Kreatív-Fogklinika Kft számára az Új Széchenyi Terv keretében.

Tovább

FAQs

Typical questions about Dental Implants, Crown and Bridge Treatments, Dental Tourism
Read more

Accomodation

Find the offers from our partner hotels and apartments here.
Read more

Guest book

Look at what other patients had to say about our dental clinic and our dental treatments.
Read more

360° Panoramic View

panoramic view