Hidak, koronák

Implantátum | Hidak, koronák | Gyökérkezelés | Csontbeültetés | Fogsorok | Általános fogászati kezelés | Mind

26 éves páciensünk azért keresett fel minket, mert 2 felső metszőfoga egy gyermekkori balesetben letört, kompozit töméssel van felépítve. Ez a megoldás esztétikailag nem megfelelő számára, és inkább koronákat szeretne. Panoráma röntgent készítettünk, kezelési tervet adtunk át. A tervet elfogadta. A két metszőfogat csiszolással cirkon koronához készítettük elő, precíziós lenyomatot vettünk.


Fiatal norvég páciens felső front fogaira (3-astól 3-asig) cirkon koronákat ragasztottuk. A fiatal úriember számára igen fontos volt az esztétikai szempont, ezért választotta a frontra a drágább, de esztétikusabb cirkóniumot, míg további foghiányait (alul-felül 4-estől 7-esig) fémkerámia koronákkal pótoltuk. Funkcionálisan és esztétikailag is jól sikerült a pótlás, a páciens elégedett.


Középkorú páciensünk a korábban behelyezett híd kerámia koronájának sérülése miatt tért vissza klinikánkra. A sérülés éjszaka keletkezett, ezért - a páciens alsó-felső körhídjának védelmére - éjszakára harapásemelő sín viselését javasoltuk neki. Mivel nem egy súlyos fogsor csikorgatóról lévén szó, ezért egy vékonyabb sín is elégséges. A sín elkészítéséhez alginátlenyomatot vettünk. A sín elkészítése 1-2 napot vesz igénybe.


52 éves norvég hölgy vázpróbára érkezett. Felső fémkerámia pótlás fog készülni jobb felső 7-estől bal felső 7-esig. A fogszínt is meghatároztuk a beteggel egyeztetve. Mivel a fogak hiánya a teljes felső fogsorára kiterjed, ezért lehetősége volt az eredetitől némileg eltérő színt választani. A hölgy alsó fogsora is hiányos, így az alsó régióba két laterál hidat helyezünk majd el.


Középkorú férfi a fogsor bal felső részén 1 fog hiánnyal érkezett. A hiányzó fog helye még friss, alig sorvadt, ami jellemző lenne a hosszú ideje terhelésmentes ínyszakaszra. Az első kezelés alkalmával elvégeztük a lecsiszolást, lenyomatot vettünk, és ideiglenes koronát helyeztünk el. Jelen alkalommal vázpróbát tartottunk a fém-kerámiahíd munkához, illetve Futar-D-vel új harapás mintát vettünk. A próba jól sikerült, a magasság tökéletes.


Amerikai páciensünk néhány nappal korábban rossz állapotban lévő fogpótlásokkal érkezett hozzánk. Elvárása, hogy a már meglévő implantátumaira alsó-felső körhidat készítsünk. Első kezelése alkalmával az alsó állcsontban lévő fogakat készítettük elő, preparáltuk, megnyitottuk az implantátumokat és preciziós lenyomatot vettünk.
Ma a felső állcsonton a bal 3-as fogátkészítettük elő. A régióban lévő implantátumokat kinyitottuk és lenyomati fejet helyeztünk beléjük. Preciziós lenyomatot veszünk.
A körhidak elkészítését követően, a következő kezelés alkalmával a körhidakat az alsó és felső implantátumokra rögzítjük. A hidak végleges berögzítése után a páciens újra mosolyoghat.


Fiatal – 23 éves – ír, női páciens már több fogászati beavatkozást követően érkezett hozzánk. A páciensnek felső állcsontjában 3 szépen beültetett implantátumot találtunk, ugyanakkor a felépítmények és a hölgy több saját foga lepusztult, lekopott állapotban volt. Az implantátumokra és saját fogakra aranykerámia és cirkon koronákat, hidakat, üvegszálas gyökércsapokat ragasztottunk. Utóbbi alkalmazásával sikerült megmenteni két, még jó állapotban lévő foggyökeret.
A páciens fogai arról tanúskodnak, hogy korábbi kezelései során ugyan gondosan ellátták az akutpanaszokat, de nem próbálták megoldani a problémák valószínű okát: az éjszakai fogcsikorgatást. Javaslatunkra a fiatal hölgy Nightguard-ot (éjszakai harapás emelőt) is kapott.


60 éves angol hölgy páciensünk számára – igen jó ütemben, egy hét alatt – elkészült a fogtechnikailaborban a felső fémkerámia körhíd, illetve gyökércsapok. A rögzítéshez, ragasztásához Fuji Plusz cementet használtunk. A harapási magasság rendben volt. A páciens éjszakai harapásemelőjéhez algináttal lenyomatot vettünk. A harapásemelőt 2 nap múlva veheti át. A pácienst továbbá szájhigiéniai tanácsokkal láttuk el – a szájüreg állapota alapján, szüksége volt rá.
A páciens nagyon elégedett volt a kezeléssel, és kitért a város szépségére, mivel volt alkalma megtekinteni Budapest nevezetességeit, amíg új fogaira várt.


32 éves norvég hölgy második terhességét követően jött el hozzánk, mivel a szüléseket követően a fogazata jelentősen megromlott. Összes felső fogát lepreparáltuk, a fogcsonkokról lenyomatokat vettünk és készítettünk ideiglenes hidat.
A páciens fémmentes kerámia koronát igényelt, ahol a korona váza is cirkónium-oxidból készül. Ebben az esetben a vázat 3 dimenziós számítógépes szkennelés, majd megmunkálás során készítjük el, ami precízebb és a végterméket tekintve is esztétikusabb eredménnyel jár. A laboratóriumi folyamat így időigényesebb és mind anyagát, illetve eljárását tekintve drágább a folyamat, de a norvég páciens sokat ad a megjelenésére. Végleges fogait 2 hét múlva rögzítjük.


Implantátum | Hidak, koronák | Gyökérkezelés | Csontbeültetés | Fogsorok | Általános fogászati kezelés | Mind

Contact

Phone: + 36 (1) 22 201 99

Send message

International contacts READ MORE

Before After Gallery

Before After Gallery

Flight Package

  • Flight Ticket reimbursed
  • Free 1 night Hotel Stay
  • Free Consultation
  • Free OPG X-ray
  • Free Airport Transfers
Details of package

Press Room

Press Room

Új Széchenyi Terv

Vállalati folyamat menedzsment eszköz beszerzése a Kreatív-Fogklinika Kft számára az Új Széchenyi Terv keretében.

Tovább

FAQs

Typical questions about Dental Implants, Crown and Bridge Treatments, Dental Tourism
Read more

Accomodation

Find the offers from our partner hotels and apartments here.
Read more

Guest book

Look at what other patients had to say about our dental clinic and our dental treatments.
Read more

360° Panoramic View

panoramic view