Implantátum

Implantátum | Hidak, koronák | Gyökérkezelés | Csontbeültetés | Fogsorok | Általános fogászati kezelés | Mind

Angol férfibetegnek panoráma röntgenfelvétel után a bal felső 4-es fog helyére implantátum behelyezéséről döntöttünk. Fogát 3 hónappal ezelőtt húzták, a hiány viszonylag friss. Az implantátum: Pitt easy V-TPS. 4*10 gyógyszercsomagot adtunk neki (Dalacin antibiotikum és Cataflam fájdalomcsillapító), illetve jégzselével láttuk el.


Ír páciensünk a front területen korábban két fogát elvesztette, amit implantátummal pótoltunk 3 hónappal ezelőtt. A mai napon már a felépítményeket ragasztjuk be, illetve a fogpótlások védelmére harapásemelő sín készítését javasoltuk a páciensnek, aki egyetértett velünk, így a harapás emelő sínhez is vettünk lenyomatot. Mivel ennek elkészítése rövid időt vesz igénybe így belefér a páciens magyarországi tartózkodásába.


Tartós foghiányt követően dán páciensünk implantátum segítségével kap új fogakat a felső jobb 4-es és 6-os fogak helyére. A sinus lifting után behelyeztük az implantátumokat, majd antibiotikumot és fájdalomcsillapítót (Dalacin -C és Cataflam tbl.) adtunk neki. A páciens ideiglenes fogpótlásra nem tartott igényt. A következő alkalommal - előre láthatólag 4 hónap múlva - a páciens megkaphatja új fogait.


63 éves nőbeteg felső jobb 3-as, 5-ös és 6-os fogának helyére implantátumot kér, mivel ezen fogai hosszabb ideje hiányoznak. Az idősödő hölgy sinus ürege láthatóan tágult, így az implantáció aljzataként szolgáló csontréteg túl vékony. Az implantáció előtt sinus liftinget hajtunk végre, hogy a csontozat stabil alapot adjon az implantátumoknak.


Amerikai nő páciensünk többszörös foghiánnyal és nem jelentősnek tűnő állcsontgerinc sorvadással érkezett. Annak érdekében, hogy 23, 24, 25, 26 fogainak helyére implantátumot helyezhessünk be, minimális arcüreg emelés (sinus-lift) végrehajtása szükséges.
Az arcüreg emelés sebészeti eljárás, amit általában helyi érzéstelenítésben végzünk. Betegünk esetében Bio-Oss, állati eredetű csontpótló anyagot használtunk. Mivel az arcüreg emelés nem volt jelentős, ezért a csontpótlást és az implantátum behelyezését egyetlen kezelés alkalmával végeztük el. A szövetek gyorsabb helyreállítását segítendő Bio-gide membránt is alkalmaztunk. A szintén állati eredetű kollagén membrán elősegíti a sebgyógyulást és jó hatással van a csont regenerációjára is.
A páciens varratait a jövő héten szedjük ki, majd 6 hónap „csontosodási” idő szükséges, hogy végül az új, porcelán fogai a helyükre kerülhessenek. A hölgy – az amerikaiaktól szokatlanul – az átmeneti időszakra nem kért ideiglenes fogpótlást.


Középkorú, magyar, visszatérő férfi érzékeny, nyomásra könnyen vérző ínyre panaszkodott a 47. foga helyére több évvel ezelőtt beültetett fogászati implantátum környékén. A vizsgálat során implantátum körüli gyulladást, periimplantitist diagnosztizáltunk.
Az implantátum körüli gyulladás a mélyebb rétegekbe behatolt és már csontszövet pusztulást eredményezett. Az ilyen jellegű fertőzés oka általában bakteriális. A fogászati implantátum és a nyálkahártya között kialakult tasakban rendszeres és alapos száj és fogápolás hiányában a baktériumok könnyen megtelepednek, a fogkő lerakódik kitisztításuk nehézkes. Ha a fertőzés a csontszövetet is eléri, akkor az implantátumok meglazulhatnak,kezelés nélkül elvesztheti a páciens. Páciensünk implantátum körüli gyulladása igen előrehalladott volt, a szövetpusztulás már meggyengítette az implantátumot is, ezért eltávolítottuk azt. Megfelelő sebtoalett után újabb implantátum beültetést hajtottunk végre. A gyógyulási időszak után új koronát is kap.


Implantátum | Hidak, koronák | Gyökérkezelés | Csontbeültetés | Fogsorok | Általános fogászati kezelés | Mind

Contact

Phone: + 36 (1) 22 201 99

Send message

International contacts READ MORE

Before After Gallery

Before After Gallery

Flight Package

  • Flight Ticket reimbursed
  • Free 1 night Hotel Stay
  • Free Consultation
  • Free OPG X-ray
  • Free Airport Transfers
Details of package

Press Room

Press Room

Új Széchenyi Terv

Vállalati folyamat menedzsment eszköz beszerzése a Kreatív-Fogklinika Kft számára az Új Széchenyi Terv keretében.

Tovább

FAQs

Typical questions about Dental Implants, Crown and Bridge Treatments, Dental Tourism
Read more

Accomodation

Find the offers from our partner hotels and apartments here.
Read more

Guest book

Look at what other patients had to say about our dental clinic and our dental treatments.
Read more

360° Panoramic View

panoramic view