Általános fogászati kezelés

Implantátum | Hidak, koronák | Gyökérkezelés | Csontbeültetés | Fogsorok | Általános fogászati kezelés | Mind

Magyar páciens ínygyulladással érkezett hozzánk. Két hónapja kapott implantátumot a felső jobb 4-es fog helyére. A gyulladás a felső jobb 4-es és 3-as fogak között volt. Az implantátumot röntgenfelvétellel ellenőriztük és rendben találtuk. A gyulladás fertőtlenítése végett Betadinnel átmossuk a gyulladt részt, valószínűleg valamilyen kemény étellel sérthette fel az ínyt a páciens, mert a kóros elváltozást nem észleltünk.


Magyar páciensünket három hete operálták Németországban bal alsó 8-as (bölcsesség) fogát távolították el, mert - a páciens beszámolója szerint - körülötte egy ciszta volt. Feldagadt arccal és éles, lüktető fájdalomra panaszkodva érkezett hozzánk. Hyperolos Betadinos átöblítést végeztünk, majd csontszilánkokat távolítunk el a sebből. Végül antibiotikummal láttuk el. Amennyiben minden csontszilánkot sikerült utólagosan eltávolítani a fájdalom igen rövid időn belül elmúlik, illetve a duzzanat is hamar lelapul.


31 éves férfi páciens napok óta egyre erősödő fogfájással érkezett. Emellett szabad szemmel látható elszíneződést fedezett fel az alsó fogsoron az első őrlő fogakon. A páciens diagnózisa helyes volt, valóban lyukas fogakkal álltunk szemben. A jobb és bal alsó 4-es fogába fotopolimerizációs tömést készítettünk, aminek előnye, hogy fényre azonnal megköt, nem kell 1-2 percet sem várni, illetve kitűnő esztétikai tulajdonságokkal bír.


Fiatal norvég férfi páciens hosszabb ideje rosszul aludt, fáradtan, fejfájással ébredt, a nyaka merev volt. Emellett rendszeresen gyulladt be az ínye, fájtak a rágóizmai, ami arra utalt, hogy egész éjszaka összeszorított foggal alszik. Ezt az is alátámasztotta, hogy fogain néhol kopás nyomait fedeztük fel. A férfinak átadtuk éjszakai harapásemelőt készítettünk, ami megakadályozza a fogak állandó szorítását és megóvja a fogakat a kopástól.


29 éves páciens napok óta tartó, nem elviselhetetlen, de zavaró fogfájásra panaszkodott. A felső jobb 3-as fogában mély szuvasodást találtunk, ahol az indirekt pulpasapkázás alkalmával Dycelal fertőtlenítőt használtunk, amit lefedünk Fuji II.LC-üvegionomer cementtel. Mivel a tömés ideiglenes, ezért a páciensnek 3 hét múlva vissza kell térnie, hogy megnézzük, kipusztultak-e a kórokozók avagy szükséges-e gyökérkezelést alkalmazni, mivel bekövetkezett a pulpa gyulladása.


50 éves olasz hölgy páciensünknél a panoráma röntgen kimutatta, hogy a jobb felső 6-os és a bal felső 6-os fogainak (illetve maradványaik) eltávolítására és pótlására van szükség. Az eltávolított fogakat a terveknek megfelelően hídpótlással helyettesítjük. Első kezelése során előkészítettük a jobb és bal felső 5-ös és 7-es fogait, illetve eltávolítottuk a jobb és bal felső foggyökereket (radixokat). Vettünk lenyomatokat a fogtechnikai labornak és készítettünk ideiglenes koronákat. A fogtechnikai labor a végleges koronákat egy hét alatt elkészíti, ugyanakkor az olasz hölgy következő látogatása csak két hét múlva esedékes – így sikerült kedvezményes repülőjegyeket vásárolnia.


Fiatal svájci férfi bal alsó fogsorában éles, lüktető fájdalomra panaszkodott. A problémát a súlyosan gyulladt 7-es fog okozta. 7-es fogát trepanáltuk, exstirpáltuk – azaz megnyitottuk a fogbelet és eltávolítottuk a gyulladt fogidegeket. A gyökér tágítást és tisztítást WDW Gold-dal végeztük el. A Sealapex gyökértöméssel és Fuji IX fogtöméssel láttuk el.


60 éves angol férfi több problémával jelentkezett.
Egyrészt a 12., 44., 45., 48. fogát sebészi úton távolítottuk el. A fogak pótlására elkészítettük a kezelési tervet, de a pótlásra irányuló kezeléseket mostani látogatása során nem kívánja megkezdeni.
Másrészt a jobb felső és alsó quadránsban fogkő-eltávolításra volt szüksége. Az ultrahangos kezelést, depurálást követően az inytasakok mélyebb részeknél kürettálást is kellett végeznünk. Erre azért van szükség, mert az ultrahangos fogkő-eltávolással az ínytasak mélyebb részei nem érhetőek el. Ezeket a részeket megfelelő kézi műszerek segítségével lehet tisztítani és általában helyi érzéstelenítést igényelnek.
A kezelés végeztével a páciensünket szájhigiéniai tanácsadással láttuk el, amiért külön köszönetet mondott.


Implantátum | Hidak, koronák | Gyökérkezelés | Csontbeültetés | Fogsorok | Általános fogászati kezelés | Mind

Contact

Phone: + 36 (1) 22 201 99

Send message

International contacts READ MORE

Before After Gallery

Before After Gallery

Flight Package

  • Flight Ticket reimbursed
  • Free 1 night Hotel Stay
  • Free Consultation
  • Free OPG X-ray
  • Free Airport Transfers
Details of package

Press Room

Press Room

Új Széchenyi Terv

Vállalati folyamat menedzsment eszköz beszerzése a Kreatív-Fogklinika Kft számára az Új Széchenyi Terv keretében.

Tovább

FAQs

Typical questions about Dental Implants, Crown and Bridge Treatments, Dental Tourism
Read more

Accomodation

Find the offers from our partner hotels and apartments here.
Read more

Guest book

Look at what other patients had to say about our dental clinic and our dental treatments.
Read more

360° Panoramic View

panoramic view